Двама от заместник-кметовете в Община Русе са с положителна проба

...
Двама от заместник-кметовете в Община Русе са с положителна проба
Коментари Харесай

Двама зам.-кметове на Русе са с COVID-19

Двама от заместник-кметовете в Община Русе са с позитивна проба за коронавирусна зараза, оповестиха от РЗИ-Русе.

Положителни проби са дали PCR-тестове на Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Заместник-кметът по филантропични действия Енчо Енчев беше отвън града през последните дни и не беше измежду контактните лица на кмета на Пенчо Милков, оповестиха от Общината.

Милков през вчерашния ден беше признат с пневмония в Белодробната болница в града. Енчев и Стефанова са с положително положение, връчено им е наставление за 14-дневна карантина. Пробите на другите двама заместник-кметове - Магдалина Илиева ( " Устройство на територията " ) и Димитър Недев ( " Комунални действия " ) са негативни, само че поради обстоятелството, че те са контактували с Милков, са сложени под наложителна карантина.

Принудително у дома ще стоят и секретарят на Община Русе Димитър Генков, както и вр. изп. длъжността основен проектант Весела Иванова, шефове на дирекции и други. След обстойна стерилизация на всички административни здания Община Русе ще отвори порти за жители от 8 юли и ще работи както нормално.

Въпреки карантината функционалностите на градоначалник ще поеме заместник-кметът по комунални действия Димитър Недев, като ще работи отдалечено. РЗИ ще следи всички чиновници на общината на следващия ден, които могат да се върнат на работа единствено след негативен тест за ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР