Двама от всеки трима мигранти, дошли в ЕС, нямат право

...
Двама от всеки трима мигранти, дошли в ЕС, нямат право
Коментари Харесай

2/3 от мигрантите, пристигащи в ЕС, нямат право на престой

Двама от всеки трима мигранти, пристигнали в Европейски Съюз, нямат право да останат, заяви през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Тя посочи, че предходната година 2,4 милиона мигранти са получили право на престояване в Европейски Съюз, а към един милион чужденци са напуснали Общността. През 2019 година са били открити 140 000 нелегално пристигнали мигранти. За съпоставяне през 2015 година броят на нелегално навлезлите в Европейски Съюз е бил 1,8 милиона, главно бежанци. Йохансон добави, че въпреки доста от мигрантите да нямат право да останат в Европейски Съюз, те се задържат с години и комисията предлага способи това да се промени. Според Европейска комисия е належащо преценките по молбите на претендентите за леговище да бъдат завършвани за период до 12 седмици, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия има намерение да рапортува по какъв начин всяка непозната страна извършва задължението си да приема назад свои жители, проникнали или останали в Европейски Съюз нелегално. Говорител на комисията заяви, че по-късно през днешния ден следва диалог на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен с президента на Турция Реджеп Ердоган, в който ще бъдат разисквани всички въпроси от съвместен интерес. Не предвиждаме при никакви условия въвеждането на наложителни квоти за разселване на мигранти, разясни Йохансон. Тя означи, че през днешния ден максимален миграционен напън и потребност от помощ изпитват Кипър и Малта. По нейните думи там има доста хора, за които е издадено решение за връщане.

Комисията предложи през днешния ден промени във опциите страните от Европейски Съюз да вземат участие в общата миграционна политика. Според зам.-председателя на Европейска комисия Маргаритис Схинас измененията регистрират вижданията на всяка от страните в Европейски Съюз. Споразумението от Дъблин за миграцията е непригодно за днешните условия, добави той. Фон дер Лайен уточни, че досегашната европейска система за ръководство на миграцията не работи и е належащо ново начало. Трябва да престанем с решенията съгласно случая, Европейска комисия предлага добра основа за друг метод, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР