Двама от всеки трима анкетирани италианци подкрепят подхода на новия

...
Двама от всеки трима анкетирани италианци подкрепят подхода на новия
Коментари Харесай

Две трети от италианците подкрепят твърдата линия на вътрешния министър срещу мигрантите

Двама от всеки трима интервюирани италианци поддържат метода на новия министър на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео Салвини за решение на миграционния проблем, сочат резултати от допитване до публичното мнение, публикувано през днешния ден от организация Ессе Ву Джи (Swg), съобщи ТАСС.
 
Подкрепа за възбраната кораби със избавени в морето мигранти да влизат в италиански пристанища показват 63 на 100 от участвалите в допитването. 94 % от последователите на партия " Лига " поддържат твърдата линия на нейния водач Салвини. Подкрепа декларират също 84 на 100 от електората на " Форца, Италия! " и 78 % от гласоподавателите на " Движение " Пет звезди ", което е съдружен сътрудник на " Лига ".

 
От допитването излиза наяве, че антиимиграционни настроения са присъщи за една трета (33 процента) от последователите на политическия конкурент на ръководещите - Демократическата партия, която през последните пет години водеше политика за банкет на мигранти.
 
Вариантът на италианска земя да бъдат допускани мигранти, които след това да бъдат прехвърляни в други страни от Европейски Съюз, се поддържа единствено от 36 % от интервюираните.
Агенция Swg прави съпоставяне с 2003 година, когато болшинството от италианците (64 на сто) са възприемали мигрантите като спомагателен запас за развиването на стопанската система. През 2012 година този индикатор пада до 50 %, а предходната година тези, които са подкрепяли приема на мигранти, не надвишава 35 на 100.-->
 
Половината от италианците са на мнение, че мигрантите са опасност за сигурността и предизвикват растеж на престъпността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР