Двама от тримата протестиращи, които спряха тока и блокираха метрото

...
Двама от тримата протестиращи, които спряха тока и блокираха метрото
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на двама, спрели тока в метрото, единият е бивш депутат

 Двама от тримата протестиращи, които стопираха тока и блокираха метрото в София, са открити посредством видеозаписи. Образувано е досъдебно произвеждане по случая. Повдигнати са им обвинявания за хулигански дейности и е избрана парична гаранция в размер на 1500 лева. Това сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев на брифинг.

Третият не е открит, към момента се търси, добави той.

Действията на арестувания някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и другото лице, за което стана ясно единствено, че е на 29 години по никакъв метод не кореспондират с демократичните полезности и справедливите претенции на протестиращите, още повече като се има поради публичното състояние на едно от арестуваните лица, уточни Хаджиев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи и изрично отхвърли обвиняванията за нарушение на правата на Спасов. В момента, в който той е изискал адвокатска отбрана, трима юристи са били с него досега на овакантяване на ръководството, съобщи Хаджиев.

Вчера беше арестуван някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов поради прекъсването на метрото в София.

Станциите на метрополитена са стратегически обекти от голяма важност за националната сигурност. Изключването на напрежението е деяние, което заплашва живота и здравето на жителите, означи Хаджиев.

Записите изрично потвърждават, че нужда от прекъсване на електрозахранването не е имало.

За нас е безусловно без значение дали арестуваните признават или не дейностите, ние сме събрали неоспорими доказателства, изясни още Хаджиев.

На брифингът присъстваше и проф. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД. Той акцентира, че метрото не е играчка. То е тежко съоражение, издигнато е с доста труд, би трябвало да си го пазим.

" Тези бутони имат смисъл и са употребени няколко пъти в сериозни обстановки като наприемер, когато има пасажер на релсите и са задействани както от чиновници в метрото, по този начин и от пасажери ", сподели още Братоев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР