Двама от тримата нови заразени с коронавирус в Пловдив, за

...
Двама от тримата нови заразени с коронавирус в Пловдив, за
Коментари Харесай

Още медици заразени с коронавирус

Двама от тримата нови инфектирани с ковид в Пловдив, за които заяви тази заран Националният действен щаб, са медици в УМБАЛ " Св. Георги ". В петък стана ясно, че позитивна проба е дала и основната акушерка на Родилното поделение в държавната болница, написа в. " Марица ".

В момента тече епидемиологично изследване, с установяване  на контактните лица и използване на съответни противоепидемични ограничения, заяви регионалният шеф Дани Каназирева, като се базира на РЗИ.

Третият болен пловдивчанин от тази заран е признат в УМБАЛ „ Каспела “ с недоволства и подозрение за тази зараза, оповестяват от районната здравна ревизия.

Хоспитализиран е в новосъздадения блок за банкет и изолираност на пациенти с Коронавирус -19, избран за подобен по инструкции на Областния медицински щаб и при  прецизно съблюдаване на всички условия.

С това инфектираните от ковид в Пловдив стават 17, като единствено предишния петък случаите бяха пет. Тогава най-драматичният случай беше на 50-годишен мъж, признат с пневмония в общинската болница " Св. Пантелеймон ". Първият му тест се оказал негативен и едвам при втория тестът посочила изрично, че е инфектиран. Заради това всички контактни с него пациенти и медицински личен състав се изследват.

Каназирева заяви, че все още 2535 лица  са под карантина  в Пловдивска област.

Тя добави, че за това по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения, през вчерашния ден са  осъществени инспекции в 212 обекта -  171 броя търговски обекти, 40 броя обекти с публично предопределение (фризьорски салони, фитнес и др.) и една автогара. Извършена е и инспекция по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ, само че той бил безпочвен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР