Двама от тримата арестувани висши антимафиоти остават в ареста, реши

...
Двама от тримата арестувани висши антимафиоти остават в ареста, реши
Коментари Харесай

Двама от тримата арестувани висши антимафиоти остават в ареста

Двама от тримата задържани висши антимафиоти остават в ареста , реши Спецсъдът при разглеждане на мярката за неотклонение на задържаните чиновници на ГДБОП. Информацията е на Нова телевизия.

Според съда има заплаха Цветан Панков и Кирил Ванков от ГДБОП да извършат закононарушения на открито и за това би трябвало в този момент да останат в ареста. Обвиняемата Василена Фикирийска остава без мярка, тъй като съгласно съда нямала отношение към групата.

Припомняме, през днешния ден в Спецсъда бе гледана мярката за неотклонение на висши антимафиоти като имената им бяха обществено оповестени. Според държавното обвиняване били членове на проведена незаконна група.

Според юрист Илиян Василев това дело е сигнал към чиновниците в ГДБОП е по-добре да си почиват, да не работят. Обвинението е, че т началото на 2017 година е работила проведена незаконна група (ОПГ) в Главна дирекция " Борба с проведена престъпност " (ГДБОП), която изнудвала хора от престъпния контингент.

Според прокуратурата, подкупите стигали до Цветан Панков посредством очевидец. Според прокуратурата наркопласьори плащали на обвинените Панков и Ванков , с цел да няма акции против тях, а против съперниците им.

По-рано пред съда Цветан Панков съобщи, че са желали по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража. Защитата му съобщи, че той има голям брой оценки, а против него и сътрудниците му свидетелстват нарушители. Мъжът е с високо кръвно .

Кирил Ванков съобщи, че доста от очевидците са му " извънредно ядосани ", тъй като са били арестувани при интервенция под негово управление . " Не позволявайте на проведената престъпност да се разправя с тези, които им основават проблеми ", сподели още той.

Обвиняемата Василена Фикирийска е посочена от прокуратурата за интимна другарка на Панков. Тя съобщи, че не схваща по какъв начин е взела участие в схемата, а съгласно отбраната й е обвинена единствено, с цел да има обвиняване за проведената незаконна група, в която по закон би трябвало да вземат участие повече от двама души.

Тримата обвинени в днешното гледане на ограниченията за неотклонение желаеха по-лека мярка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР