Двама от ранените американски военни по време на учение на

...
Двама от ранените американски военни по време на учение на
Коментари Харесай

Извънредна новина за парашутистите, пострадали при учение на НАТО

Двама от ранените американски военни по време на обучение на НАТО в Пловдивско са изписани от болница. Канадски парашутист почина тази нощ по време на военното обучение Swift Response 2019 („ Бърз отговор “) край пловдивското село Чешнегирово. При образователния десант пострадаха още трима американски военни. Те са настанени в университетската болница в Пловдив, единият е с заплаха за живота.

В късния следобяд двама от тях са били изписани, осведоми Българска национална телевизия.

Тримата потърпевши парашутисти са от състава на американско десантно поделение. Те са настанени в болница с фрактури и тежки контузии. Единият от тях е в Клиниката по реанимация и интензивно лекуване – потвърдиха от управлението на лечебното заведение. Военна полиция и Военна прокуратура проверяват аргументите за случая.

По време на самото обучение парашутистите са изпълнявали задания с уреди за нощно виждане и са отваряли своите парашути на пределно ниска височина.

По думите на очевидци, следили и снимали учението, трите военни самолета са пускали огромни групи парашутисти на височина 200 метра от земята. Някои от наблюдаващите видели и случая с канадския парашутист. По думите им той се случил в самото начало на десанта малко преди 1 часа след среднощ.

„ Според мен първо пуснаха някакви контейнери, очевидно подобен е бил замисълът на военното обучение, и по-късно с два огромни самолета започнаха да спускат парашутисти “, описа очевидец.

Учението Swift Response 2019 се управлява от Сухопътните сили на Съединените щати в Европа. То се организира на територията на три държави-България, Хърватия и Румъния. В него вземат участие 5600 военнослужещи, от които близо 1500 са парашутисти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР