Двама от прославените български вратари в миналото и в момента

...
Двама от прославените български вратари в миналото и в момента
Коментари Харесай

Здравко Здравков и Радостин Станев участваха в семинар в Полша

Двама от прославените български вратари в предишното и сега най-хубави треньори на тази позиция у нас Здравко Здравков и Радостин Станев участваха в семинар, проведен от Полския футболен съюз (ПЗПН) за запознаване с трендовете в работата на този характерен пост. Самият вратарски уърк-шоп се организира във Вроцлав, само че включваше и посещаване въз основата на Легия (Варшава). Двамата български треньори изслушаха лекциите на именити експерти, съществени имена в специалността, а също по този начин се срещнаха и с последните трендове, както и с възможните новости за идните сезони.

Сред лекторите бяха хора като Шави Ферандо от Барселона, Оливер Осовски от Байер (Леверкузен), Кристофер Лолишон - работил 10 години в Челси по времето на Роман Абрамович, Мануел Аморозо от Интер (Милано), Джон Ахтенберг от Ливърпул, който работи персонално с Алисон Бекер. Водещ на семинара и също преподавател беше Анджей Давидзюк - координатор на вратарския департамент в националните тимове на Полша. Семинарът се организира за десета поредна година и изданието може да се назова юбиолейно.

" Двамата с Радостин Станев сме извънредно удовлетворени от присъединяване си в този обучителен семинар. Запознахме се с доста експерти на най-високо равнище от Европа, с много новости, съществени хрумвания и се връщаме обогатени за работа. Всичко в тези три дни беше на доста високо равнище, което не е изненада поради поканените лектори. Възхитени сме и от отношението на хората към нас. Разбира се, можем да използваме единствено суперлативи за базата на Легия (Варшава). Срещнахме се с лектори, които са печелили Шампионска лига, само че триумфите не трансформират отношението им. Сами ни потърсиха с Радостин Станев, организирахме естествен, частен диалог за метода на работа при нас и какво тъкмо ни е харесало на семинара ", споделя Здравко Здравков пред Българска телеграфна агенция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР