Двама от популярните български журналисти - дългогодишният водещ на Панорама

...
Двама от популярните български журналисти - дългогодишният водещ на Панорама
Коментари Харесай

Фалшива новина скара Светослав Иванов и Иван Гарелов

Двама от известните български публицисти - дългогодишният водещ на " Панорама " Иван Гарелов и сътрудника му от bTV Светослав Иванов, се въвлякоха в обществен скандал. Причина за това стана изявление на Гарелов в тв предаването " Шоуто на Слави ", което е било повлияно от неточна информация в пресата.

В присъединяване си предаването на 15 януари тази година Иван Гарелов разяснява събитията в село Войводиново, като обърна внимание, че измежду ромите има и доста свестни хора. За образец уточни сътрудника си Светослав Иванов. Иванов не се забави с отговора и изрично отхвърли. Наложи се Гарелов да се извини за думите си, като изясни, че те са казани под въздействие на публикация в печатно издание.

"....Един от учените, които подържат Каракачанов /бел. ред. Георги Марков/ беше при Светослав Иванов и доста царствено стартира да му споделя, абе то има и свестни хора измежду ромите. А той не знае, че момчето против него /бел. ред. Светослав Иванов/ от ромски генезис. Светльо го е казвал и нямаше да е неприятно да му го подсети още веднъж в самото студио, с цел да му запуши устата. Това е скромността и може би комплекса, който и в него е изработил. Един талантлив младеж, интелигентен, просветен, който почтено си прави работата. И ние по този начин да споделяме, абе има може би и сред тях... ".

Водещият на bTV Светослав Иванов обаче реагира яростно. С постинг на формалната си страница във Facebook през днешния ден той отхвърли изказванието на Гарелов.

" Във вторник вечерта, в " Шоуто на Слави " гостува Иван Гарелов. Публично, той разяснява по какъв начин учен Георги Марков анализирал в " 120 минути " ромите " без да допуска, че водещият ", т.е. аз, съм " бил от ромски генезис ". Така ли? И аз не допусках... Благодаря Ви господин Гарелов, вашият опит може да научи още няколко генерации публицисти. На достолепие, акуратност и увереност в представяната информация. Но в никакъв случай не е късно човек да научи нещо ново за себе си. Особено от високата естрада на предаване, което твърди, че се бори с подправените вести.

И споделям това, тъй като за първи път виждам толкоз непосредствено легитимиране на подправена вест от жълти вестници в народен ефир. Която след това трябваше да изяснявам на детето си, на околните, на приятелите си. Не ме разбирайте неправилно. Нямам нищо срещу нито един етнос, даже се веселя, че доста наши сънародници от ромски генезис гледат " 120 минути ". Но по какъв начин да оставиш някого да подменя биографията ти, а през седмица да правиш мнения какъв камшик са подправените вести?

Аз не мога. За мен това не е игра. А и не съм добър в игрите. Ако не мога да защитя личното си семейство и близки от подправени вести, по какъв начин да се пробвам да вардя ефира и вас, нашите фенове? Наричали са ме соросоид, човек на този и на оня, на американците, на руснаците, на израелците. Винаги съм подминавал това. Но не и този път. И поради детето ми, и поради истината. А и поради честността. И не на последно място - по този начин постъпват мъжете. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР