Двама от основните играчи на Левски Ивелин Попов и Цунами

...
Двама от основните играчи на Левски Ивелин Попов и Цунами
Коментари Харесай

Топузаков потвърди - Левски без двама титуляри в Разград

Двама от главните играчи на Левски Ивелин Попов и Цунами няма да пътуват с тима за гостуването на Лудогорец в Разград, разкри старши треньорът на " сините " Елин Топузаков на брифинг.

Попов и Цунами имат по осем жълти картона и при вероятно ново нарушение в Разград рискуват наказване за последния кръг против ЦСКА и възможния бараж за евротурнирите.

" Всички налични футболисти, които не са контузени или осъдени, ще пътуват за Разград. Единствено реших, че е добре за тима Цунами и Ивелин Попов да не пътуват, тъй като имат по осем картона и няма да пожертвам наказване за мача с ЦСКА и възможния бараж ", сподели Топузаков.

Треньорът на " сините " увери, че Левски ще играе за победа и в двете идни срещи с Лудогорец и ЦСКА, които ще дефинират новия първенец на страната.

" Левски играе всеки мач за победа. Нашата конфигурация е да създадем всичко допустимо да спечелим и двата мача. Ако го създадем, аз ще бъда най-щастлив в тима. Това са две супердербита на България, никой не може да подсигурява, че ще спечелим. Понякога във футбола не печели по-добрият.

Тези мачове са от изключителна значимост за клуба и почитателите на Левски. След успеха над Черно море падна напрежението, защото към този момент беше несъмнено, че най-малко ще играем бараж. В Левски постоянно има напрежение, само че когато е в естествени граници, футболистите са по-освободени и могат да покажат качествата си. Няма футболист в съблекалнята на Левски, който да не е стимулиран за тези два мача. Всеки желае да се потвърди тъкмо в такива мачове. Има двама-трима с болежки, които пропуснаха два-три от подготвителния развой, уповавам се да се възстановят ", разяснява Топузаков.

Треньорът не се тормози, че възможен триумф против Лудогорец може да помогне на безконечния противник ЦСКА да завоюва купата. Той напомни, че още веднъж под негово управлението " сините " към този момент са помагали на ЦСКА през 2014 година, когато побеждават Литекс в Ловеч и това класира " алените " на второ място.

" През 2014 година аз бях отпред на Левски и победихме в Ловеч с 1:0 с 11 българи титуляри в състава и направихме ЦСКА втори и те почнаха от втория прелиминарен кръг на европейските клубни шампионати ", сподели Топузаков.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР