Двама от най-високопоставените членове на Консервативната партия обмислят да напуснат

...
Двама от най-високопоставените членове на Консервативната партия обмислят да напуснат
Коментари Харесай

Двама топ консерватори с ултиматум към Тереза Мей да промени сделката за Брекзит

Двама от най-високопоставените членове на Консервативната партия обмислят да изоставен постовете си , в случай че английският министър председател Тереза Мей не промени съглашението за Брекзит , оповестява " Гардиън ".

Според изданието Доминик Грийв и Джъстин Грийнинг са двамата консерватори, които са подготвени да изоставен и да се причислят към тримата си сътрудници, които напуснаха Консервативната партия през вчерашния ден.
 Трима депутати напущат Консервативната партия на Тереза Мей
Трима депутати напущат Консервативната партия на Тереза Мей

Присъединяват се към осемте депутати, напуснали Лейбъристката партия

" Правителството, което поддържам, осъществя Брекзит без съглашение - какво да направя? Не бих могъл да запазя поддръжката си за държавното управление . Ще би трябвало да напусна партията ", посочи Грийв.

Междувременно Грийнинг акцентира, че ще остане с консерваторите " за момента " и ще напусне единствено откакто торите не съумеят да " създадат нещо по въпроса ".

Вчера трима депутати от Консервативната партия - Анна Субри, Сара Уоластън и Хайди Алън, оповестиха, че напущат партията, с цел да се причислят към " Независимата група ", образувана в понеделник от депутати, които взеха решение да изоставен опозиционната Лейбъристка партия.
 Седем депутати напущат Лейбъристката партия поради Брекзит
Седем депутати напущат Лейбъристката партия поради Брекзит

Крайно недоволни са от политиката на водача Джереми Корбин

Междувременно високопоставени министри от държавното управление предизвестиха Мей, че би трябвало да се съгласи да отсрочи Брекзит, в случай че не се реализира съглашение за бракоразвод с Европейския съюз, като в противоположен случай ще се изправи пред протест в Народното събрание през идната седмица, оповестява в. " Сън ".

Министърът на труда и пенсиите Амбър Ръд, министърът на правораздаването Дейвид Гаук, министърът за бизнеса Грег Кларк и министърът за Шотландия Дейвид Мъндел настояха, че тя би трябвало да се откаже от разновидността за Брекзит без договорка, което да стане посредством удължение на действието на член 50 от Лисабонския контракт.

Ако Мей откаже, министрите предизвестиха, че те и още 20 членове на държавното управление ще поддържат проекта на депутата от Лейбъристката партия Ивет Купър Народното събрание да поеме надзор върху процеса по Брекзит .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР