Двама от най-талантливите ни млади атлети в хвърлянията Алекс Христов

...
Двама от най-талантливите ни млади атлети в хвърлянията Алекс Христов
Коментари Харесай

Алекс Христов покри норматив за европейско с личен рекорд

Двама от най-талантливите ни млади спортисти в хвърлянията Алекс Христов и Валентин Андреев записаха мощни достижения на първия шампионат “Тракия “ в Стара Загора. Турнирът, който се организира на стадион “Берое “, бе отдаден на хвърлянията и скока на височина.

Пловдивчанинът Алекс Христов (Тракия 96) завоюва конкуренцията на диск (1.75 кг) за юноши под 20 години с персонален връх 58.18, което е затрупан норматив за европейското състезание за тази възраст. Така двуметровият младеж се нарежда на 11-о място в международната и 4-о място в европейската класация.
Алекс има седмо място на международното състезание за юноши под 18 години през 2017-а година в Найроби, а през 2018-а взе участие в квалификациите на международното състезание в Тампере.

Сребърният евромедалист и от Младежките олимпийски игри на чук за юноши под 18 години от 2018-а Валентин Андреев направи дебют за тази година с 6-килограмовия апарат. Той реализира 72.50 – четвърти резултат в света и затрупан норматив за еврошампионата под 20 години.
Валентин направи серия от четири мятяния над 70 метра, само че остана на повече от метър от националния си връх от 73.64. Съотборникът му от Черно море 2005 – Балчик – Стоян Димитров бе втори с 61.88.

Най-силният ни копиехвърляч Марк Славов (Берое – Стара Загора) бе първи при мъжете със 70.54.

В скока на височина при мъжете и дамите също победиха предствители на домакините – Михаил Иванов – 210 см и Елеонора Драгиева – 173 см.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР