Двама от най-опитните и най-сърцатите български волейболни национали - капитанът

...
Двама от най-опитните и най-сърцатите български волейболни национали - капитанът
Коментари Харесай

Теодор Салпаров и Виктор Йосифов напуснаха националния отбор

Двама от най-опитните и най-сърцатите български волейболни национали - капитанът Виктор Йосифов и либерото Теодор Салпаров, изиграха последните си дуели с фланелката на България . Подобна развръзка се очакваше, като още преди шампионата Салпаров бе оповестил, че при сходно развиване (неуспех да се класираме за Токио 2020) те ще сложат завършек на кариерата си с представителни отбор. Публикуваме прочувственото послание на Салпаров без редакторска интервенция:
" Скъпи другари, пристигна време да разглася публично и тук, че вчерашният ни мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния тим! Не ми е елементарно да опиша всички години и страсти, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, само че ще опитам.
Влязох в тима, когато бях едвам на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми досега е минала там! С момчетата постоянно сме прекарвали повече време дружно от колкото с околните си! Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, само че едно не се промени - желанието ни да популяризираме България с триумфи! Равносметката за мен в този тим:
Бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония!
Бронзови медали на Световната купа 07’ още веднъж в Япония!
Бронзови медали от Европейското състезание 09’ в Турция!
Участие на две следващи Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4то място, когато не ни доближи малко, с цел да се качим на почетната стълбичка!

Но ние от дълго време сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите почитатели и българите, които постоянно са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя несъмнено е по-важна от всеки орден и отличие, тъй като любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви българи, за цялата обич, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите огромни и дребни победи, само че и по време на нашите огромни и дребни загуби също по този начин!
Простете ни, че не успяхме да се класираме за тази Олимпиада!
Повярвайте, ние доста искахме да ви зарадваме! За мен щеше да бъде пък още по-красиво да завърша кариерата си в Националния тим с трето присъединяване на Олимпиада, само че такива са разпоредбите! Животът продължава!

И по този начин, днес - след толкоз години на труд, превъзмогване, 5 тежки интервенции на краката, след толкоз страсти, наслади и сълзи, аз - Теодор Салпаров, споделям сбогом на фланелката си в Националния тим и правя отстъпка място на по-младите!
Моля се поколенията, които идват след нас да ни донесат още доста мотиви за горделивост!
Момчета, обичам ви! 
 България, за мен беше чест!  
Искрено ваш N13! "
 
СОКОЛОВ: ГЛАВИТЕ ГОРЕ, ВСИЧКИ съдебна експертиза РАЗДАДОХМЕ НА 100%
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР