Двама от Монтанско са нарушили наложената им карантина срещу разпространението

...
Двама от Монтанско са нарушили наложената им карантина срещу разпространението
Коментари Харесай

Карантина ли?! Двама от Монтанско нарушиха забраните, единият се разходи до София

Двама от Монтанско са нарушили наложената им карантина против разпространяването на ковид, оповестиха от полицията в регионалния град.
Вчера, към 10 часа, служители на реда са ревизирали адреса, на който би трябвало да е под домашна карантина 28-годишен локален гражданин. Той е без налични признаци на ковид, само че не би трябвало да напуща дома си за период от 14 дни, считано от 30 март. При осъществената инспекция 28-годишният не е открит. С него е извършен телефонен диалог, в който е декларирал, че се намира в София.
В същия ден, към 13.40 часа, чиновници на реда са посетили дома на 58-годишен гражданин на Лом, който на 31 март се прибрал от чужбина и бил подложен под карантина за период от 14 дни. При осъществената инспекция служителите на реда не разкрили жители на адреса и потърсили 58-годишния на предоставения за връзка мобилен номер. В телефонния диалог той декларирал, че се прибира от в болничното заведение в Лом. Служителите открили мъжа на улицата, на която живеел, откакто паркирал автомобила си.
За случаите е известена прокуратурата и са формирани преписки за инспекции на данни за осъществените закононарушения.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР