Двама от ключовите волейболисти - Виктор Йосифов и Теодор Салпаров,

...
Двама от ключовите волейболисти - Виктор Йосифов и Теодор Салпаров,
Коментари Харесай

Йосифов и Салпаров напускат националния тим

Двама от основните волейболисти - Виктор Йосифов и Теодор Салпаров, оповестиха, че напущат националния тим след неуспеха в олимпийската подготовка в Берлин.
Капитанът на отбора Йосифов похвали своите съотборници за представянето в Берлин, макар загубата от домакина Германия с 1:3 на полуфинала. " Чувствам се обикновено, от дълго време премислям това решение. Имаше страст след мача нощес. Развълнувах се, когато видях публиката, която ни поддържаше. Всички българи би трябвало да бъдат горди от тези момчета, тъй като показахме волейбол от международна класа. Победихме най-хубавите тимове. Момчетата играха на равнище, което надали някой си е представял. Преди тръгване бях оптимист, само че не чаках да запишем 3 победи в групата, където играхме ужасно. Надиграхме топ тимове по безапелационен метод. До средата на втория гейм с Германия не играхме добре, както в предходните дни. Беше сбъдната фантазия да бъда в националния тим. Имахме триумфи и много разочарования в тези години. На няколко пъти малко не ни доближаваше да спечелим орден. Това, което претърпях в тези години, ще го нася цялостен живот - европейското състезание в Турция 2009 година, европейското състезание в София през 2015 година, както и олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Надявам се младите в националния тим да имат по-големи триумфи от това, което имах аз. Благодаря на всички треньори през тези години. Силвано Пранди ми даде късмет да покажа какво мога. Това е може би знак на ориста, че приключих отново при него. В националния тим бяхме като едно огромно семейство ", съобщи Йосифов при завръщането си в София от немската столица.
" През всичките тези години не съм почивал, бях на всички шампионати и шампионати. Опазих се от контузии. Националният тим изисква равнище, а то желае старания, ограничения и саможертви. С придвижване на възрастта става все по-трудно. След тези няколко дни съм оптимист за бъдещето на отбора. Видях огромно предпочитание и себераздаване от момчета на към 20 години. Те са надарени, само че дано се развият и да употребяват шанса, който имат ", сподели още Виктор.
Талисманът - либеро на " лъвовете " Теодор Салпаров разгласи отказването си в обществените мрежи и още преди идването на отбора от Берлин. Салпаров се отдръпва от отбора след 20 години в него, " Скъпи другари, пристигна време да разглася публично и тук, че вчерашният мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния тим! Не ми е елементарно да опиша всички години и страсти, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, само че ще опитам. Влязох в тима, когато бях едвам на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми досега е минала там! С момчетата постоянно сме прекарвали повече време дружно в сравнение с с околните си! Докато играем за флага през тези години, ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, само че едно не се промени - желанието ни да популяризираме България с триумфи! Равносметката за мен в този тим: бронзови медали от международно (2006 г.), европейско състезание (2009 г.) и Световна купа (2007 г.), присъединяване на 2 Олимпиади (Пекин 2008 и Лондон 2012).
" Най-хубавото е, че завършвам присъединяване си в националния тим с високо вдигната глава. Това ми беше девети полуфинал. Беше ми фантазия да се класираме за Токио. Германците ни надиграха и справедливо не престават на финала. Не знам по какъв начин иска ми се отрази да виждам мачовете по малкия екран, само че всяко начало има и край. Не съумяхме да играем по този начин мощно в краищата в офанзива (срещу Германия), както в предходните дуели. Всички тимове биеха ужасно мощен сервис и всички тимове играеха в офанзива по краищата. Германия игра по-силно като цяло, само че пропуснахме нашите моменти да вкараме мача в тайбрек. Дадохме всичко от себе си. В целия тим имаше мотивация. Малко хора са вярвали, че ще излезем от групата. Показахме, че българският волейбол постоянно може да играе наедно с огромните. Сигурен съм, че момчетата ще не престават да ни радват доста през годините. Това се дължи на себераздаването. Само за 10 дни не може да се подредим и да играем съвършено. За мен беше чест да играят с всички сътрудници, с които съм играл 17 години. Без нас националният тим ще бъде все по този начин мощен, споделям го с чиста съвест. Виждам какви момчета идват. Отказването ни е в верен миг. Няма да откажем с Виктор Йосифов едно сбогуване с българските почитатели. Не скърбя за нищо. Загубите също учат на доста неща, по този начин ни е било писано. Победите бяха в действителност доста огромни. Радвам се, че успяхме да дадем толкоз доста страсти на последователите. Щастлив съм от отношението на почитателите ", съобщи Теди Салпаров пред медиите на летище " София ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР