Двама от кандидатите за ректор на Великотърновския университет ще бойкотират

...
Двама от кандидатите за ректор на Великотърновския университет ще бойкотират
Коментари Харесай

Бойкот на кандидати за ректор на ВТУ

Двама от претендентите за ректор на Великотърновския университет ще бойкотират изборите за управителни органи на висшето учебно заведение, планувани за 20 май. Професорите Венка Кутева и Мирослав Гълъбов не отдръпнаха кандидатурите си, само че обявиха, че ще апелират пред Административния съд резултатите от ректорските избори.
Третият претендент е сегашният ректор на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Опонентът му проф. Мирослав Гълъбов прикани преподавателите и студентите да не вземат участие във вота за управителните органи на университета: „ Ние няма да участваме в това нелегално свикано и нелегално конституирано Общо заседание, което ще бъде извършено, вероятно, на 20 май “.

Според проф. Гълъбов в организацията на изборите за ректор и за управителни органи на ВТУ са нарушени Законът за висшето обучение и правилникът за работата на университета.

„ Проблемите със студентската квота, основани от настоящия ректор, направиха решенията на Академичния съвет от 13 март до момента противозаконни “, уточни кандидат-ректорът проф. Венка Кутева.

За казуса с ректорските избори е сезиран министърът на образованието.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР