Двама от досегашните заместници на подалата оставка от поста правосъден

...
Двама от досегашните заместници на подалата оставка от поста правосъден
Коментари Харесай

Двама заместници на Цачева са фаворити за нов правосъден министър

Двама от досегашните заместници на подалата оставка от поста правосъден министър Цецка Цачева са любимци да я наследят. Обсъждана за нов министър на правораздаването е Десислава Ахладова, която бе оставена от Цачева за краткотраен министър, до момента в който бъде гласувана оставката ѝ от Народното събрание, оповестява в. " 24 часа ".
По-вероятен нов правосъден министър обаче е някогашният прокурор и арбитър Евгени Стоянов. Той бил по-подходящ за поста, тъй като досега е отговарял за европейските въпроси и съвета по законодателство.
А главният приоритет на новия министър ще е до юли да успее да смъкна мониторинга върху правосъдната система, което ще ни отвори пътя към участие в Шенген, разгласи в четвъртък министър председателят Бойко Борисов.
Името на наследника на Цачева би трябвало да стане ясно в неделя. Дотогава министър председателят се надява да са завършили всички разпоредени от него инспекции на претендентите за министър, тъй като не желал при оповестяване на името да излязат кавги и да се наложи в последния миг да сменя номинацията.
Проверките включват даже имотното положение, откакто Цачева подаде оставка точно поради договорка с апартамент в столичния кв. " Изток ". Тя бе второто огромно име в абсурда с жилищата на властта " Апартаментгейт " след Цветан Цветанов, който също подаде оставка.
Сред вероятните наследници на Цачева като правосъден министър се завъртя даже името на шефа на правната комисия на Народното събрание Данаил Кирилов. Самият той обаче отхвърли опцията да стане министър още в дните след оставката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР