Двама непълнолетни са задържани от пловдивската полиция за извършен палеж

...
Двама непълнолетни са задържани от пловдивската полиция за извършен палеж
Коментари Харесай

Разкриха подпалвачите на кино Космос в Пловдив

Двама малолетни са арестувани от пловдивската полиция за осъществен палеж на бившето кино „ Космос “ в Пловдив, оповестиха от полицията.

На 22 януари 2021 година, в гр. Пловдив, в постройката на бившето кино „ Космос “, е зародил пожар, за който е бил подаден сигнал на тел. 112.

Установено е, че в едно от пространствата на втория етаж е бил разпален дюшек, от който са се възпламенили струпани на мястото хартии и картони. По случая е почнало неотложно следствие от чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при Второ районно управление (на МВР) към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и на 28 януари 2021 година са били открити причинителите на палежа - три малолетни момчета на 14 година, възпитаници в гр. Пловдив.

Момчетата влезнали в постройката през незаключена врата, качили се в стая на втория етаж и със запалка запалили намиращия се вътре дюшек.



Снимка: ОДМВР - Пловдив

Двама от малолетните са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Третото момче е освободено, тъй като не е взело участие директно в палежа, а е напуснало помещението. Уведомени са инспекторите от Детска педагогическа стая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР