Двама началници в столичната Пътна полиция са осигурявали чадър над

...
Двама началници в столичната Пътна полиция са осигурявали чадър над
Коментари Харесай

Двама шефове в столичната Пътна полиция са осигурявали чадър над Семерджиев

Двама началници в столичната " Пътна полиция " са осигурявали чадър над Георги Семерджиев, който на 5 юли с мощния си джип умъртви две девойки.

От инспекция във вътрешното министерство стана ясно, че общо 40 служители на реда са правили услуги на Семерджиев. На този стадий само известното име е на Симона Радева, която ще бъде уволнена.



Двама от настойниците на Семерджиев са началници в столичната " Пътна полиция ". Според наши източници, единият е бил " шеф бранш ", а другият " шеф на група ". Според доказателствата те двамата са се грижили глобите на Георги Семерджиев да бъдат единствено административни и даже когато е заловен с опиати зад кормилото, да не се стига до формиране на наказателно произвеждане и предаване на съд.

Научихме, че що се отнася до " Пътна полиция " инспекцията продължава. Има данни, че Семерджиев е имал привилегията да записва коли без да се ревизира техният генезис.

Дали за това ще бъдат събрани доказателства, явно следва да забележим.

Един от уличените за връзки със Семерджиев служители на реда е на управителен пост в едно от столичните районни. Според наши източници има данни, че Семерджиев е имал чадър за разпространяване на опиати. Редови чиновници от " Охранителна полиция " в две столични районни също са правили услуги на Георги Семерджиев.

Повечето служители на реда, които са помагали на обвинения, обаче са били чиновници в " Пътна полиция ". Практика е било да му се сформират актове, които след това да не бъдат докладвани, а Наказателните постановления да не бъдат връчвани. Така даже да има данни за закононарушения и те да отидат в прокуратурата няма да бъде формирано досъдебно произвеждане, тъй като постановлението не е връчено, т.е. Семерджиев не знае, че книжката му е отнета и той няма право да кара автомобил.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР