Двама млади многобещаващи живописци ще дебютират в Градска художествена галерия-Пловдив

...
Двама млади многобещаващи живописци ще дебютират в Градска художествена галерия-Пловдив
Коментари Харесай

Двойка млади живописци в ГХГ

Двама млади многобещаващи живописци ще дебютират в Градска художествена галерия-Пловдив със взаимната галерия „ Субективни усещания “.

Йордан Велков и Гергана Балабанова ще открият на 30 септември от 18:00 часа в Залите за краткотрайни експозиции (ул. „ Княз Александър I “ №15).

Дани Велков е от Пловдив, ученик на Националната художествена гимназия

„ Цанко Лавренов “, а Гергана е от Шумен, графичен дизайнер от столичната Design academy – Net IT. Двамата приключват компетентност „ Живопис “ в Националната художествена академия в София и изцяло се отдават на изразяването в цвят.

На двата етажа в Залите те ще покажат над 100 свои творби, работени през последните години, които ще показват в най-пълна степен стила и тематиките, присъщи за всеки от създателите. А съгласно анализатори на креативната им рефлексия общото сред двамата  може да се заключи по този начин: „ В тяхното творчество е основна уникалността на всеки миг – временен и временен, на пръв взор банален, той е невероятно да бъде уловен по друг метод, от този, останал във времето. Нa границата сред действителното и нереалното, картините в тази галерия са запечатали в себе си въздействието на светлината в един съответен момент. “

„ Субективни усещания “ ще може да се види до 19.10.2022 година

Изложбата е проведена с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ”.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР