Двама млади бели мъже в стил паравоенни застреляха 29 души

...
Двама млади бели мъже в стил паравоенни застреляха 29 души
Коментари Харесай

Заплахата от белия тероризъм тегне над САЩ

Двама млади бели мъже в жанр паравоенни гръмнаха 29 души през уикенда в Съединени американски щати, като потвърдиха опасенията на тези, за които " белият тероризъм " към този момент е главната опасност, тегнеща над страната.

Насред риданията се надигнаха гласове от двата политически лагера, с цел да призоват управляващите да вземат ограничения против една заплаха, която дълго време оставаше скрита в битката против джихадистките офанзиви.

" Изгубените човешки животи в Чарлстън, Сан Диего, Питсбърг и, по всяка възможност, в Ел Пасо са последствията от националистическия бял тероризъм ", сподели Пийт Бутиджидж, претендент за президентската номинация на американските демократи, визирайки офанзивите, осъществени в черква на цветнокожи, в две синагоги и в търговски център в Тексас.

Двадесет и една годишен бял мъж, въоръжен с автомат, умъртви 20 души, измежду които 6 мексиканци, покрай супермаркет в Ел Пасо - град с 85 % испаноговорящо население.

Манифест, приписван на стрелеца и популяризирал се в интернет, подлага на критика " испанското настъпление в Тексас " и загатва за всеобщото ликвидиране, осъществено от бял супремасист в джамии в Крайстчърч в Нова Зеландия (51 убити, на 5 март).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР