Двама младежи убиха 80-годишен дядо в дома му, за да

...
Двама младежи убиха 80-годишен дядо в дома му, за да
Коментари Харесай

Младежи убиха дядо, отмъкнаха му хиляди левове

Двама младежи убиха 80-годишен дядо в дома му, с цел да отмъкнат спестяванията му. Тежкото закононарушение стана в Белослав, а причинителите бяха арестувани за броени часове. Възрастният човек живеел самичък. В четвъртък брат му, който обитавал прилежаща къща, го разкрил в безпомощно положение и в 11,48 ч подал сигнал в полицията.

Изпратените на място незабавни медици единствено установили гибелта на пенсионера, а криминалисти и дежурен прокурор открили, че по тялото има следи от принуждение. Затова в началото било формирано досъдебно произвеждане за ликвидиране.

До петъчната заран проверяващите влезнали в дирите на причинителите и ги арестували. Тогава се изяснило, че са нахлули в дома на жертвата, с цел да крадат, само че дядото ги е усетил и по тази причина са го затрили. „Задигнали са хиляди левове“, съобщи и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Той посочи, че следствието към този момент е за обир, съпроводен с ликвидиране, за което законът планува наказване от 15 до 20 година или пожизнен затвор. Задържаните са локални поданици – на 20 и 23 година По-големият е с чисто досие, само че по-малкият е бил наказван административно за приложимост на опиати, а като малолетен е направил две обири, посочи шефът на ОДМВР-Варна старши комисар Даниел Пашов.

24-часовият арест на младежите ще бъде продължен с още 72 часа с прокурорско разпореждане, като следва да им бъдат повдигнати обвинявания. Чакат се резултатите и от назначената съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да посочи повода за гибелта. Според съседи на дядо Георги, той бил намушкан няколко пъти с нож. В квартала се знаело, че взема висока пенсия, живее непретенциозно и има спестявания. Дни преди убийството домът на възрастния човек отново бил нападнат от крадци. Те отмъкнали 800 лева, без стопанинът да ги чуе, научи „Труд“. Тече следствие по този случай, само че причинителите още не са изяснени, разяснява Радослав Лазаров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР