Двама младежи спасиха живота на старец, получил тежък инсулт. За

...
Двама младежи спасиха живота на старец, получил тежък инсулт. За
Коментари Харесай

Цяло Габрово говори за Александър и Мартин, които доказаха, че доброто е живо СНИМКИ

Двама младежи избавиха живота на дъртак, получил тежък инсулт. За това описа в обществените мрежи внучката на дядото, Мая Великова, написа "Монитор ".

Възрастният мъж получил инсулт на 7 февруари и околните му се обадили за помощ на незабавния телефон 112. Заради непочистената от снега улица в самия център на Габрово обаче, колата за спешна помощ не могла да доближи до адреса.

Тогава на помощ се притекли Александър Димитров и Мартин Цонков. Те незабавно си плюли на ръцете и изринали снега, а по-късно качили дядото на един стол и на ръце го отнесли до колата за спешна помощ, която го закарала в болничното заведение.





„ Благодарение на положителното им дело и помощта, дядо ми беше сполучливо закаран до болничното заведение. Адмирации, благодаря ви момчета”, насочи благодарностите си внучката на избавения. „ Изринах пътека от къщата до пътя, с цел да може първо да се изкара индивида, без да го търкаляме в снега”, изяснява един от спасителите, Александър.

Според живеещи в региона даже и откакто за непочистената улица и за стареца с инсулт бил подаден сигнал в БКС – Габрово, от там не последвала никаква реакция и по този начин и не бил изпратен екип с техника да почистят улицата.

„ На момчетата, несъмнено, отлично, само че е неприемливо в днешния век народът да седи със скръстени ръце и да хленчи за всичко на врата на страната, която в действителност сме ние. Колко е въпросната уличка?

Ако всеки беше почистил двама метра пред парцела си, тая уличка щеше да е проходима. А в случай че пък се бяха сетили живущите на нея да хвърлят и по няколко лопати сгурия от печки и котли, щеше да е и опесъчена”, споделя Тодор Иванов.

Повечето габровци обаче считат, че почистването на улиците не е тяхна грижа, а на общинските служби и откакто те си заплащат съзнателно налозите и отговорностите, общинските чиновници също би трябвало да си правят своите отговорности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР