Двама младежи от София се оплакват от полицейско насилие. По

...
Двама младежи от София се оплакват от полицейско насилие. По
Коментари Харесай

Младежи се оплакват от полицейско насилие, били ги заради бутафорен пистолет

Двама младежи от София се оплакват от полицейско принуждение. По думите им униформените им нанесли удари по главата и краката, поради сигнал от жител, че насочват револвер към чакащи на спирка хора. 

18-годишните Кристиян Ляпев, който е национал по ски, и Илиян Томов са арестувани в сряда, заяви Нова тв. При инспекцията служителите на реда открили, че оръжието е бутафорно, прецизираха от Министерство на вътрешните работи. В колата на момчетата са открити пневматичен револвер, имитация на „ Глок ”, както и пневматичен автомат. 

Бащите на момчетата обясниха, че въпросните оръжия изстрелвали пластмасови топчета. Момчетата пък изрично отхвърлят да са ги насочвали към хора. 

Единият от тях просто разглеждал револвера, до момента в който другият карал. Младежът, който твърди, че е удрян и ритан във врата и гърба, през март е претърпял интервенция на гръбначния дирек след рухване на ски съревнование. 

От Министерство на вътрешните работи пък отхвърлят техен чиновник да е показал експанзия по отношение на арестуваните. Предстои на Кристиян и Илиян да бъдат извадени медицински свидетелства. 

Разпоредил съм инспекция по отношение на информация за полицейско принуждение във Второ районно ръководство на полицията, сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Проверката е в ход, само че общо взето казусът касае реакция на патрул, при подаден сигнал, че лица размахват оръжие, посочи Маринов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР