Двама митрополити споделиха своите чувства преди Рождество Христовонай На Бъдни

...
Двама митрополити споделиха своите чувства преди Рождество Христовонай На Бъдни
Коментари Харесай

Двама митрополити споделят как и къде да получим Неговата благодат

Двама митрополити споделиха своите усеща преди Рождество Христовонай

На Бъдни вечер правим бдение, изживяваме настъпването на великия празник. Господ ни е изпратил своя еднообразен наследник. Бъдни вечер има богата софра, само че и нравствен смисъл за подготовка за Рождество Христово ". Това сподели по БНР Ловчанският митрополит Гавриил .

" Духовният живот желае доста труд от индивида. Господ ни дава берекет, само че ние би трябвало да я заслужим, да я оценим. Духовният живот е просвета на науките ", добави митрополит Гавриил.

Според него материалните дарове са знак за обич към околните, само че би трябвало и духовно отношение към тях: " Колкото повече човек се стреми, толкоз повече получава ".

" Благодарим на Бога, че ни избави от войни, от апетит, от мор, от бедствия. Той дава, само че и би трябвало верността ни към него да се усили... Докато е жив човек, постоянно има вяра да тръгне по правия път ", показа митрополит Гавриил.

Неврокопският митрополит Серафим означи на собствен ред, че всеки има своето чувство по какъв начин да отпразнува Рождество, само че най-правилното отбелязване на празника е в храма.

" Неговата (на Христос) берекет не е нещо, което всеки би могъл единствено по себе си или единствено от себе си по всевъзможен метод да придобие. Тя се придобива в църквата, която Христос основава, с цел да може да има всеки човек, който желае да бъде при Христос, да има това несъмнено, ясно показано и ясно потвърдено място, където е наличието на Божията берекет ", описа митрополитът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР