Двама митничари са пропуснали автобуса, който катастрофира на АМ “Струма”,

...
Двама митничари са пропуснали автобуса, който катастрофира на АМ “Струма”,
Коментари Харесай

Уволнени са митничарите, пропуснали изгорелия автобус през границата

Двама митничари са пропуснали рейса, който катастрофира на Автомагистрала “Струма”, през границата макар неналичието на документи. Служителите са отстранени от работа. Предстои да бъде глобен и техният директен началник. В системата на митницата не е отразено рейсът да е имал позволение за интернационален транспорт на пасажери.

Излизането на рейса от страната въобще не е отразено в митническата система, съгласно първичната инспекция.

Тезата за тубите е нечиста сделка, българските прокурори работят по нея, съобщи основният прокурор на районен съд Македония Любомир Йовески пред БТВ и изясни, че по време на огледа на изгорелия рейс на Автомагистрала " Струма ", той е видял пластмасови туби, които не са изгорели.

Главният прокурор изясни, че в момента в Македония се взима биологически материал от роднините, с цел да се извършат ДНК проби. Той съобщи, че македонската прокуратура ще се задейства, едвам откакто казусът бъде тестван от българските обвинители, тъй като няма да открият нищо редом. За момента македонската и българската прокуратура си сътрудничат добре, сподели още Йовески.

Все още не се знае дали повода за злополуката е човешка неточност или нередовност на рейса. Според основния прокурор рейсът е нов на три години, октомври месец е минал механически обзор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР