Двама министри от кабинета на премиера Тереза Мей отрекоха да

...
Двама министри от кабинета на премиера Тереза Мей отрекоха да
Коментари Харесай

Има ли заговор за смяна на Тереза Мей срещу сделка за Брекзит?

Двама министри от кабинета на премиера Тереза Мей отхвърлиха да желаят поста й на фона на спекулации за готвен вътрешен прелом против нея. Изявленията им бяха опровергаване на известия в английски медии. Междувременно, петицията за анулация на Брекзит към този момент събра поддръжката на над 5 млн. души.

Има ли искащ за поста на Тереза Мей? Засега наподобява, че не. На фона на унищожителните рецензии за работата й и на рецесията с излизането на британците от Европейския съюз, вестник " Сънди таймс " гръмко разгласи, че " Краят е близо. Тя ще си отиде до 10 дни ".

Според изданието, 11 министри от държавното управление готвят скрит план за промяната на премиера, а за нейн правоприемник е апетитен Дейвид Лидингтън - вторият човек след Тереза Мей в държавното управление. Той заявява, че няма предпочитание да я измести, а да си непрекъснато паралелно с премиера - по думите му, " лекува от всевъзможни останки от упоритост да искаш да вършиш тази работа ".
Дейвид Лидингтън, заместител на английския министър председател: Не, не мисля, че изпитвам каквото и да е предпочитание да заема мястото на министър - ръководителя. Тя прави фантастична работа.
Другият апетитен за правоприемник на Тереза Мей е министърът на околната среда Майкъл Гоув.
Майкъл Гоув, министър на околната среда: Не мисля, че е време да сменяме капитана на кораба. Сега би трябвало да следваме верния курс, а министър председателят следва верния курс. Премиерът Тереза Мей е в резиденцията си Чекърс, където работи със свои съпартийци по оферти преди започващата на следващия ден седмица, която е последният късмет да се откри най- удобния вид за Брекзит.
Парламентът ще разисква по какъв начин страната да се раздели с Евросъюза. Ако съглашението за овакантяване, контрактувано сред Лондон и Брюксел, не бъде признато от Камарата на общините, кабинетът ще предложи различни благоприятни условия. Брюксел даде период на британците да изоставен до 12 април, в случай че решат това да стане без договорка.
 Милионен марш в Лондон с искане за втори референдум за Брекзит Милионен марш в Лондон с искане за втори референдум за Брекзит
Многохиляден протест в Лондон с искане за провеждането на втори референдум за участието в Европейски Съюз. В същото време, министър председателят Тереза Мей даде знак, че може...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР