Двама министри - на земеделието и на регионалното развитие отхвърлиха

...
Коментари Харесай

Димитров отправял безпочвени обвинения, защото изкарал COVID-19 |

Двама министри - на земеделието и на районното развиване отхвърлиха предизвестията на министъра на екологията Емил Димитров, и нарекоха думите му безпочвени обвинявания. Министърът на земеделието Десислава Танева даже допусна, че Димитров приказва по този начин, тъй като е преболедувал Коронавирус и е обиден поради болестта.

“Министър Димитров насочи безпочвени обвинявания от парламентарната естрада при започване на пленарното съвещание, последно организирахме диалог в понеделник, извънредно скърбя, че би трябвало да влезем в това равнище на връзка и това да става чак през пленарна зала. Когато за първи път разбрах, че той е проболедувал Коронавирус, беше в действителност смутен, организирахме доста дълъг диалог може би над 50 минути. Беше доста обиден първоначално - в чисто човешки проект, за болестта и за грижите по възстановянето му ”, сподели Танева в Народното събрание.

За изказванията за непредставени схеми на Напоителни системи на язовири, министър Танева описа, че директорката на " Напоителни системи " я е уверила, че още преди 20 дни са предоставени въпросните схеми. " Кметът на Бургас ми се обади преди много време с молба да предоставим налична архивна документи за различен язовир с наклонността дали той може да бъде употребен за обезпечаване на питейна вода. ", добави още Танева в отговор на изказванията на екоминистъра, че кметът на Бургас все още заема позицията единствено на фен.

" По отношение на изказванията на министъра на околната среда и водите, че се води война с Министерство на регионалното развитие, за първи път чух такава теза. По принцип земеделското министерство постоянно има по-скоро друга визия с Министерство на околната среда и водите, само че не и с Министерство на регионалното развитие. Има решение и отчет от оперативно съвещание на Министерски съвет, в което земеделското министерство е подкрепило вид за решение във връзка с водоснабдяването на Бургас, тъй че всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено. ", сподели Танева.

Емил Димитров хвърля безредни разсъждения - до момента в който ние работим върху тематиките, които вълнуват българските жители, някои се упражняват в театрални постановки, разяснява министърът на районното развиване Петя Аврамова от парламентарната естрада.

За язовир " Камчия ", който зарежда огромна част от Източна България Аврамова сподели, че поради понижения размер на водата в язовир Камчия през октомври тя е внесла в Министерски съвет отчет на оперативно съвещание, в който е предложила язовирите " Порой " и " Ахелой " да бъдат обособени като аварийни водоизточници за питейно-битово водоснабдяване.

" Ако министър Димитров, който ръководи водите в България, счита, че Бургас е в бедствено състояние и че би трябвало там да бъде положен метода в Перник, има ред и закон, по който това би трябвало да се случи. Защо министър Димитров не внесе в Министерски съвет предложение за оповестяване на бедствено състояние в Бургас? Защо плаши хората от трибуната на Народното събрание и от медиите, в които има присъединяване? Нека се обърне към бургазлии, които в този момент тормози и вся боязън в хората и да каже има ли вода в язовира, тъй като той ръководи водите в язовирите в България. Има ли вода в язовира. Тази вода докога ще стигне и какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати, тъй че Бургас да не изпадне във водна рецесия? Това, което през днешния ден беше направено е да всяваме боязън в хората в Бургас. Ние не управляваме в Министерство на регионалното развитие водата в язовира, ние мислим по какъв начин да обезпечим хората и към този момент имаме концепция и работим по нея, тъй че въпреки че това е работа на Министерство на околната среда и водите, министърът на околната среда и водите, издава месечните графици. Може да бъде понижено подаването към Варна. Може Варна да работи известно време на помпения режим от деривация " Китка ", можем да понижим използването от язовир " Камчия ", да обърнем 80 % от деривация " Китка " по помпен метод и останалите от " Камчия ",за да имаме вода за по-дълго време ", разяснява още Аврамова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР