Двама министри на талибаните в Афганистан, двама офицери от московската

...
Двама министри на талибаните в Афганистан, двама офицери от московската
Коментари Харесай

ЕС санкционира руски полицаи и военни за насилие над жени

Двама министри на талибаните в Афганистан, двама офицери от московската полиция и двама съветски военни командири са измежду деветте лица, от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз за принуждение против дами и девойки.

Срещу тях са наложени ограничаващи ограничения според Глобалния режим на наказания за нарушаване на правата на индивида. Поводът е утрешният Международен ден на дамата – 8 март.

Неда Мохамад Надим е краткотрайно изпълняващ длъжността министър на висшето обучение на талибаните. Шейх Мухамад Халиф Ханафи пък оглавява краткотрайно Министерството по въпросите за разпространението на добродетелта и предотвратяването на порока. Първият подписал укази, забраняващи на дамите в цялостен Афганистан да получат висше обучение, а вторият – декрети, ограничаващи свободата и достолепието на нежния пол.

Като командващ полицейски офицер подполковник Александър Федоринов разрешил случайни арести и задържане, както и последващите изтезания на дами, протестиращи против войната. По негова заповед полицейският чиновник Иван Рябов правил задържанията. Жертвите оповестяват, че ги е бил, душил ги е с пластмасови пликове и е злоупотребявал физически и вербално с тях в продължение на шест часа.

Николай Кузнецов командва дивизия „ Дзержински “ на Федералната работа на съветската Национална армия. Негови подчинени систематично взели участие в изнасилвания в Украйна през март и април 2022 година  Рамил Ибатулин е някогашен командващ 90-а гвардейска танкова дивизия. Преди година негови подчинени направили полово и учредено на пола принуждение против украинското цивилно население.

Санкционирани са също двама командващи милиции в Южен Судан и зам.-министър на вътрешните работи на Мианма.

Наложени са ограничаващи ограничения и на три формирания. Това са пандизът „ Гарчак “ в Иран, Сирийската републиканска армия и Кабинетът на началника по въпросите на военната сигурност на Мианма.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР