Двама мъже са били задържани за екшъна с отровните контейнери,

...
Двама мъже са били задържани за екшъна с отровните контейнери,
Коментари Харесай

Двама задържани за отровните контейнери

Двама мъже са били арестувани за екшъна с отровните контейнери, които обгазиха в петък вечерта региона на ул. „ Крайречна “ в Столипиново. Тогава мъже с каруца, натоварена с металните варели, влязоха в коритото на рекат, с цел да измият съдовете. От тях обаче се понесе зловонна миризма, която едвам не изтрови жителите на близките блокове. Наложи се екип на Пожарната, облечен в костюми за противохимична отбрана, да се намеси и да изнесе от мястото въпросните контейнери.
Стана ясно, че в съдовете се е съхранявал меркаптан, който се ползва за увеличаване миризмата на други химически субстанции. Той се употребява в козметичната промишленост, както и при преработката на природния газ.
Досега проверяващите са открили и задържали служителя от склада за вторични първични материали, който е купил рисковите съдове. Тепърва ще се обяснява дали го е направил като длъжностно, или като частно лице. Предстои да се откри и от кое място са взети тези контейнери е за какво не са предадени в склада по надлежния ред, откакто в тях се е съхранявало рисково химическо вещество. В самия пункт са били открити още такива варели.
Складът, който е приел и продал контейнерите, е на известния в квартала главатар Гаро. Самият той обаче не е задържан, защото към този момент не е открита директна връзка сред него и рисковите железни контейнери.
Присъствали на избавителната акция обясниха, че когато съдовете са били предадени и съхранявани в склада, от тях не е излизала никаква миризма. Това е станало едвам откакто контейнерите са били закарани в коритото на Марица, с цел да бъдат измити.
Заедно със служителя от компанията за скрап е арестуван и мъжът, който ги е купил от нея и е тръгнал за ги мие в реката. „ Той е придобил петте варела от склада с концепцията да ги употребява за някакви негови си потребности, да съхранява нещо в тях “, обясниха пред репортера ни чиновници на реда. Според тях допустимо е той да не е знаел какво се е съдържало в тях преди този момент. Когато е почнал да ги чисти, е станала някаква реакция – с водата или с различен препарат, и в квартала се е разнесла непоносима отровна смрад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР