Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на

Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на ...

Двама пациенти в Свищов със съмнение за коронавирус се оказаха с отрицателни тестове и оздравяват.

Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на седмицата, не са болни от коронавирус. Това показаха изследванията, направени в Националната референтна лаборатория.
По-младият мъж вече оздравява от развита пневмония, съобщи за Actualno.com източник от болницата на града. По-възрастният, който е на 70-годишна възраст и също страда от пневмония, също се подобрява, но възстановяването му върви по-бавно и трудно, защото има и хронични заболявания.
Неофициално Actualno.com научи за два други примера по отношение на коронавируса. Семейство се е върнало наскоро от Италия, като е минало с ферибот до Гърция и твърди, че не е било проверявано на нито една граница с термометри. При прибирането си, хората сами са се изолирали вкъщи, говорили са по телефона с лекар и състоянието им се следи - няма никакви данни да имат проблеми със здравето.
Върнало се наскоро семейство с дете от Египет обаче не спазва карантината, твърдят източници на Actualno.com. В Египет, съгласно статистиката на американския университет "Джонс Хопкинс", болните са 67, оздравелите са 27, има 1 смъртен случай. Семейството номинално е под карантина, но всички излизат навън сякаш нищо не се е случило, макар че личният им лекар ги търси всеки ден и се осведомява за състоянието им.
Още: "5 души под карантина заради коронавирус не са открити на адреса си в Габрово"
"НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март"

Източник: actualno.com