Двама мъже получиха шанс за нов живот благодарение на млада

...
Двама мъже получиха шанс за нов живот благодарение на млада
Коментари Харесай

Трансплантираха бъбреци на двама мъже, донор е жена в мозъчна смърт

Двама мъже получиха късмет за нов живот с помощта на млада жена, изпаднала в мозъчна гибел.

Жена на 33 години от гр. София, изпаднала в мозъчна гибел в резултат на мозъчна хеморагия, даде късмет за живот на двама пациенти с хронична бъбречна непълнота в УМБАЛ “Александровска ”.

Трансплантирани са двама мъже, също от София. Единият реципиент е на 30 години и към момента не организира хемодиализно лекуване. Другият е на 63 години и организира диализно лекуване от 2 години. За него това е втори късмет да получи бъбрек, само че първия път, когато е бил поканен, не се е стигнало да намеса заради проблеми от страна на сърдечносъдовата система.

Двамата реципиенти са посочили максимален % органна съгласуемост с донора от общо 7 поканени от листата на чакащи.

В момента двамата трансплантирани са в устойчиво общо положение и се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение, оповестиха от там.

Екипът на лечебното заведение изрича откровени съболезнования на околните на умрялата жена и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите ѝ за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.

От началото на годината в УМБАЛ „ Александровска ” са направени общо 14 бъбречни трансплантации – 8 от трупен и 6 от жив донор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР