Двама мъже от Врачанско са задържани за кражби на скъпи

...
Двама мъже от Врачанско са задържани за кражби на скъпи
Коментари Харесай

Ексклузивно! Заловиха автоджамбази от Врачанско за кражби на скъпи коли в Банско, вижте кои са те

Двама мъже от Врачанско са арестувани за обири на скъпи коли на чужденци в Банско, научи извънредно организация BulNews. Спецакцията е извършена от чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград и сътрудниците им от Групово дело „ Национална полиция “ на 2-ри януари в Банско.
Единият от закопчаните автокрадци е Петър Петров от Криводол, който през 2014 година дружно със съизвършител от Враца отмъкна колата на тогавашния зам. основен прокурор Борислав Сарафов. Той е залавян и за други обири на скъпи коли в разнообразни региони на страната. Петров и приятелите му са се специализирали в кражбите на„ БМВ “-та, създадени след 2007 година, които се подкарват посредством чипове.
Освен него, в ареста е спретнат и 51-годишният Александър Иванов от Криводол.
Автоджамбазите били хванати в хода на полицейска интервенция в местността „ Стражите “ до Банско след опит за кражба на бляскав джип „ БМВ Х6 “. Крадците съумели да възпламенят мотора и да потеглят, само че се присъединило блокиращо устройство и моторът на колата изгаснал. Те се пробвали да го възпламенят наново, само че не съумели и го изоставили, като се трансферирали в техен автомобил, марка „ Фиат”. След подхванати незабавни дейности от страна на полицията в Банско и техни сътрудници към регионалната дирекция мъжете са арестувани по пътя за Симитли. При претършуване на автомобила в него са открити принадлежности за отключване и запалване на коли. Същия ден са били арестувани и други лица, измежду които и други мъже Симитли.
Районна прокуратура - Разлог е повдигнала обвинявания по отношение на мъжете от Врачанско и за това, че в първите два дни от новата година незаконно са лишили лек автомобил „ Тойота Рав 4 “, паркиран също в ски столицата ни. Проверява се и съпричастността им за кражбата на различен автомобил „ Тойота”, който липсващ в Банско в нощта на 30 против 31 декември.
В хода на следствието са претърсени адреси в Криводол, в софийското село Мировяне и в Симитли. Намерени и конфискувани били голям брой мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, употребена при осъществяването на кражбите. Открити са и движимости, декларирани от потърпевшите и оставени от тях в откраднатите коли.
На двамата врачани е постановена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР