Двама мъже от село Църквица са привлечени към наказателна отговорност

...
Двама мъже от село Църквица са привлечени към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Двама мъже от Църквица са арестувани за телефонна измама в размер на 5000 лева

Двама мъже от село Църквица са привлечени към наказателна отговорност за машинация, при която на стара жена от Шумен е нанесена имотна вреда след въвеждане в подвеждане. А.Д. (37 г.) и А.М. (39 г.) са обвинени за присъединяване им като помагачи в осъществена машинация по телефона. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна, написа Българска телеграфна агенция. 

По данни на правосъдната институция, на 29 март стара жена получила позвъняване на стационарния си телефон. Непознат за нея мъж се показал за доктор и ѝ обяснил, че щерка ѝ е потърпевша при битов случай и се нуждае от незабавно лекуване. За задачата, 80-годишната жена била призована да съобщи пари, с цел да помогне на щерка си. С концепцията, че е наложително и значимо, дамата предала сумата от 5000 лв. на двама непознати, които пристигнали до дома ѝ. По-късно тя схванала, че е излъгана и подала сигнал за случилото се.

При извършените дейности по следствие на случая се открило, че парите били взети от двамата обвинени – А.Д. и А.М.. Те се отзовали на адреса на пострадалата, откакто кандидатствали по публикация за работа и им била дадена задача да вземат пари за изработването на дограма от нейния адрес. Двамата изпълнили напътствията на незнайно лице, дадени по телефона, след което пътували до Румъния, където оставили дребна част от паричната сума. В даден миг двамата мъже се досетили, че стават участници в скица за машинация, само че не подали сигнал. 

Обвиняемите не са осъждани, единият от тях е оправдан. Те са се съгласили да окажат цялостно подпомагане на проверяващите органи.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Шумен. 

Както Българска телеграфна агенция заяви по-рано, трима мъже, съпричастни в осъществяване на телефонни измами, са арестувани в хода на профилирана полицейска интервенция в Шуменско през вчерашния ден. Криминалисти от Шумен задържаха съучастник в телефонна машинация и в края на март.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР