Двама мъже от село Бенковски ще отговарят пред Районния съд

...
Двама мъже от село Бенковски ще отговарят пред Районния съд
Коментари Харесай

Съдят мъже, нападнали и ограбили възрастна жена във Варненско

Двама мъже от село Бенковски ще дават отговор пред Районния съд за осъществен от тях обир на стара жена , съпроводен със мощ и закани, като всеки е съучастник на действието, оповестиха от прокуратурата.

Те са предадени с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за осъщественото от тях закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години.

Мъжете са упрекнати за това, че на 18 ноември 2021 година, на разсъмване, са влезнали непозволено в дома на дамата от село Бенковски, която и двамата познавали. На обвинените било добре известно, че тя била самотно живееща, заради което решили да влязат в нейното жилище.

За задачата те били облечени с черни спортни екипи, носели зимни плетени шапки и медицински маски на лицата си. Двамата мъже разрушили катанец, с който била заключена една от стаите в къщата и влезнали вътре.

В този миг дамата гледала телевизия. единият я хванал с двете си ръце в китките, след което изискал от нея да им даде всички пари, с които разполага, като отправил заплашителни реплики, съдържащи закани за разпра.

В същото време другият се насочил към скрин с чекмеджета, където разкрил сума пари. Двамата мъже съумели да вземат 1305 лв. , персонални документи на дамата, както и два мобилни телефона, дружно със сим-карти.

След това напуснали дома на старата жена. Тя не е потърпевша физически при похищението. Обвиняемите са известни на органите на реда и са осъждани. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР