Двама мъже от Обединеното кралство бяха осъдени на затвор за

...
Двама мъже от Обединеното кралство бяха осъдени на затвор за
Коментари Харесай

Арестуваха двама британци за кражбата на $7.1 милиона в криптовалути

Двама мъже от Обединеното кралство бяха наказани на затвор за образуване на крипто кражба на стойност $7.1 милионa, като са управлявали подправена крипто борса, наподобяваща Blockchain.com.

Джейк Лий, на 38 година, и Джеймс Хепел, на 42 година, употребявали подправен уеб страница, наименуван „ blockchain.com “, с цел да подмамят потребителите да разкрият данните си. С тази информация дуото получило неоторизиран достъп до криптовалути и Биткойн портфейлите на жертвите, като след това отмъкнали техните средства.

Югозападното районно звено за битка с проведената престъпност разкри , че Лий и Хепел са съумели да излъгват 55 жертви в 26 разнообразни страни. Правоохранителните органи иззели от причинителите принт на Банкси на стойност £60,000, три автомобила, £64,000 в криптовалута и £551,000 в брой като част от конфискацията на стойност £835,000 ($1.04 милиона).

За първи път Лий е обвинен в пране на пари през 2018 година, което води до конфискуването от полицията на £24,000 в брой и три ламинирани сийд-фрази за възобновяване на Биткойн портфейли. По стичане на събитията почти по същото време управляващите стартират следствие на крипто машинация, включваща жертва от Уилтшър, която е изгубила Биткойн на стойност £11,000 от своя Blockchain портфейл.

Властите обявиха:

И Лий, и Хепел се признаха за отговорни в скрит план за осъществяване на машинация и в петък получиха присъди от надлежно четири години и 15 месеца затвор. Лий е длъжен да обезщети жертвите с £1 милион.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР