Двама мъже от Добрич, обвиняеми за грабеж на дамска чанта,

...
Двама мъже от Добрич, обвиняеми за грабеж на дамска чанта,
Коментари Харесай

След 9 месеца разследване - 2 обвинения за издърпана дамска чанта до казино в Добрич

Двама мъже от Добрич, обвинени за обир на дамска чанта, съпроводен със междинна телесна щета, ще бъдат съдени по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Добрич

Двама души от Добрич са привлечени от Окръжната прокуратура в града като обвинени за обир на дамска чанта, съпроводен със междинна телесна щета. Това са мъж на 30 години и 18-годишен негов братовчед. Престъплението е квалифицирано по член 199, алинея 1, т.3, пр.2. Младежът бил физически причинител на грабежа, а другият обвиняем бил избран като подстрекател, оповестиха от държавното обвиняване.

Около 02:20 часа На 9 май 2022 година по-възрастният излязъл от игрална зала на улица " Независимост " в Добрич и се срещнал с малолетния си братовчед. Казал му, че от залата ще излезе непозната за тях жена и изискал малолетното към този миг момче да вземе чантата й. Първоначално младежът отказвал, само че по-големият му родственик го принудил.

Когато дамата се появила на улицата, момчето тръгнало след нея и бягайки дръпнало дамската й чанта от ръката, само че не съумяло да я вземе. При дърпането дамата паднала, при което се наранила съществено. Младежът я подминал, само че се върнал, взел чантата й и побягнал. Отдалечил се и срещнал се с братовчед си, който изостанал малко от него, и разгледали наличието на чантата. По-възрастният я взел, като изхвърлил от нея единствено мобилния телефон на дамата, и всеки тръгнал по пътя си.

Връщайки се към игралната зала, по-големият братовчет забелязал, че нападнатата дама към момента лежи на земята. Той съобщил за това на охранител в обекта, който се притекъл на помощ на дамата и извикал Спешна помощ. Съдебно-медицинска експертиза открила, че при рухването на земята потърпевшата получила закрита черепно-мозъчна контузия, представлявала краткотрайна заплаха за живота й.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане във Окръжния съд в Добрич. Ако двамата обвинени бъдат приети за отговорни, малолетния все още на осъществяването на грабежа може да слезе в пандиза за период до 5, а братовчед му - до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация на до половината от имуществото на отговорния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР