Двама мъже, около 60-годишни, без психични отклонения, здравноосигурени, единият от

...
Двама мъже, около 60-годишни, без психични отклонения, здравноосигурени, единият от
Коментари Харесай

Безкрайна човешка жестокост! Потресаващи обстоятелства около двамата изоставени в пловдивска болница пациенти!

Двама мъже, към 60-годишни, без психологични отклонения , здравноосигурени, единият от Пловдив, а другият от обитаемо място до Пловдив, и двамата са трудноподвижни. Това са двамата пациенти, които не могат да бъдат изписани от Клиниката по нервни заболявания на УМБАЛ " Св. Георги ". Това разгласи юрист-консултът на лечебното заведение юрист Мария Шаркова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Единият от мъжете, има съпруга и наследник, само че другият не. На втория му е открито място в обществена институция и идната седмица ще бъде настанен там. Другият мъж с роднините - не престават срещите с тях и опитите да бъдат уверени, че би трябвало да се погрижат за него. Търси се подпомагане и от обществени служащи, които да убедят роднините в същото.

" От няколко месеца са тук тези пациенти. 100 лв. е един леглоден. Можете да пресметнете какъв брой коства престоят им тук, а също така заемат кревати и не могат да се настяват пациенти с по-остри болести. А даже и да са здравноосигурени, както е в тази ситуация, Здравната каса не заплаща, тя поема единствено дейното лекуване. Всичко друго е за сметка на лечебното заведение ", разяснява още адв. Шаркова.

Тя изясни, че в сходни обстановки това, което се подхваща е връзка със обществените. Но и те не могат да реагират, в случай че нямат свободни места.

" Непрекъснато настояваме за законовото споразумяване на нещата, тъй като сме в един обаян кръг ", добави юристката и посочи, че в дълготраен проект, в случай че има повече обществени услуги като приюти в Пловдив, сходен вид проблеми ще се разрешат.

От началото на годината УМБАЛ " Свети Георги " се е сблъскал с 5 сходни случая, за предходната година отново са били толкоз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР