Двама мъже на 61 и 70 г., пленени от Хамас

...
Двама мъже на 61 и 70 г., пленени от Хамас
Коментари Харесай

Спецчастите на Израел освободиха двама заложници от Газа

Двама мъже на 61 и 70 година, пленени от " Хамас " при офанзивата против Израел на 7 октомври 2023, са били освободени при нощна интервенция на спецчастите на Израел.

Освободените хора са Фернандо Симон Марман (61 г.) и Норберто Луис Хар (70 г.). При нападението на " Хамас " на 7 октомври те са отвлечени от кибуца Нир Ицхак.

Операцията е изпълнена взаимно сред бойци от елитното контратерористично звено на израелската полиция " Ямам ", сътрудници от " Шин Бет " и бойци от въоръжените сили на Израел.

Тя е извършена към 1 ч. след среднощ в центъра на град Рафа. Двама души, които са охранявали заложниците, са убити.

При изтеглянето на бойците и двамата цивилни мъже е почнала пукотевица от прилежащите здания. Армията се е намесила, като е изпълнила въздушни удари против цели от " Хамас " в зоната на интервенцията.

От групировката оповестяват, че към 100 души са убити в Рафа през миналата нощ.

От израелска страна няма жертви, единствено един боец е бил леко ранен, настояват от Въоръжените сили на странаата.

Спецчастите са придружавали двамата освободени заложници, до момента в който стигнат до безвредна зона. Малко по-късно те са отведени отвън Рафа с бронирани машини, а по-късно са качени на боен хеликоптер и са превозени до болница край Тел Авив.

Около 130 души от Израел не престават да стоят в плен на " Хамас " към този момент четири месеца след кървавата офанзива.

Смята се, че 29 от заложниците са умряли или са убити, до момента в който чакат да бъдат освободени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР