Двама мъже на 39 и 56 години са задържани в

...
Двама мъже на 39 и 56 години са задържани в
Коментари Харесай

Задържаха двама край Нова Загора с наркотик, оценен на 48 хил. лева

Двама мъже на 39 и 56 години са арестувани в региона на Нова Загора, в правата сред града и село Полско Пъдарево, в миг на подготовка за продажба на над 8 кг марихуана, опиат, който се прави оценка на стойност над 48 хил.лева.

На двете лица са предявени обвинявания за тежки умишлени закононарушения, че са държали и популяризирали високо рисково наркотично вещество в огромни размери.

Разследването се води от Окръжната прокуратура в Сливен по досъдебно произвеждане за разпространяване на опиати в огромни размери, заяви прокурор Ваня Белева.

Спрямо лицата е взета мярка за задържане в период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за взимане на най-тежката мярка по отношение на тях – задържане под стража.

Директорът на ДАНС – Сливен Стоян Димитров разясни, че при профилираната акция са хванати трима мъже, като за тях са събирани данни от шест месеца, от които излиза наяве,че лицата се занимават с произвеждане на марихуана от началото на 2021 година. Разпространявали са опиата в дребни количества на локално равнище, само че задачата на създаденото количество е да бъде публикувано на територията на страната.

Третото лице не е арестувано,тъй като на този стадий не са събрани задоволително доказателства за виновността му.

Мъжете не са престъпно проявени.

Наказанията, планувани в закона за това закононарушение, са отнемане от независимост от 3 до 12 години и санкция.

Чуйте:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР