Двама мъже, на 34 и 43 години са установени като

...
Двама мъже, на 34 и 43 години са установени като
Коментари Харесай

Арестуваха двама мъже, ограбили възрастна жена в дома й

Двама мъже, на 34 и 43 години са открити като причинители на обир на 3 юли, от вкъщи на стара жителка на град Белово, област Пазарджик. Те са разкрити в границите на часове след осъщественото закононарушение, при което лишили от жилището на 76-годишната жена разнообразни движимости, в това число и украшения, а по отношение на нея приложили мощ и закани. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Двамата са рецидивисти, повдигнато им е обвиняване по по член 199 алинея 1 т. 4 във вр. член 198 алинея 1 във вр. член 20 алинея 2 и член 29 алинея 1 от Наказателен кодекс.
Днес заместител шефът на ОДМВР – Пазарджик комисар Светослав Телбизов, началниците на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Септември и Полицейския сектор в Белово – гл. контрольор Стефан Божилов и ст. контрольор Лъчезар Павлов, дружно с окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов се срещнаха с потърпевшата самотноживееща стара жена, като я срещнаха околните й с хода на следствието и залавянето на причинителите.
Двамата обвинени са с голям брой престъпни и правосъдни регистрации за осъществени обири, грабежи, закононарушения срещу половата цялост. Те са осъждани и са изтърпявали ефикасни присъди отнемане от независимост. Разследващият екип открил, че след нападението над старата жена обвинените се качили на трен за София. Преди това те изхвърлили част от облеклата си по улиците на Белово. С цел тяхното определяне и задържане, неотложно били осведомени сътрудниците им от ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР – София. Действията на полицейските екипи били провеждани под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура – Пазарджик. Така вследствие на подхванатите издирвателни дейности и дейната връзка сред другите дирекции, единият бил арестуван встолицата, а другият - в Ботевград. По време процесуалните дейности са конфискувани и доказателства за осъщественото от тях тежко престъпно закононарушение.
Двамата обвинени са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Наказанието, планувано от закона за закононарушението, в което са упрекнати двамата, е от 5 до 15 година отнемане от независимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР