Двама мъже и жена ще бъдат съдени за участие в

...
Двама мъже и жена ще бъдат съдени за участие в
Коментари Харесай

Жена и двама мъже ще бъдат съдени за притежание и разпространение на наркотици

Двама мъже и жена ще бъдат съдени за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

Мъжете са на 48 години, с букви И.С., и на 59 години, с букви В.К. Жената е 41-годишна и буквите й са Б.Б. Те са предадени на съд за това, че са взели участие в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции в интервала от октомври 2021 година до юни 2022 година По-младият мъж и дамата са привлечени към наказателна отговорност и за държане на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение за разпространяване, при изискванията на продължавано закононарушение, оповестиха от държавното обвиняване.

Двамата мъже са познати на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Те са осъждани за разнообразни закононарушения, в това число и свързани с опиати. Единият живеел във Варна, а другият в София, като и двамата продължавали да се занимава с незаконна активност, макар присъдите.

До есента на 2021 година жената живяла главно в София, само че по-късно се върнала в родния си град Варна. От години тя употребявала дрога и в един миг решила, че може да стартира да продава опиати, с цел да си набира спомагателни финансови средства. Тя познавала двамата мъже от дълго време и имала доверени връзки с всеки от тях. В осъществяване на проекта си, дамата постоянно пътувала до София, откъдето се снабдявала със неразрешени субстанции от 59-годишния, пренасяла ги до Варна и там ги продавала благодарение на другия мъж.

Групата нямала уредник и избран началник. Тримата съгласували дейностите си, разпределяли облагите си и всеки изпълнявал своята роля. Жената била координатор и пощальон, по-възрастният мъж бил главният снабдител на опиати за групата, а 48-годишният се занимавал главно с продажбите. Наркогрупата работила от октомври 2021 година до 16 юни 2022 година, когато при спецоперация под управлението на Окръжната прокуратура във Варна тримата били арестувани.

В жилището на И.С. във Варна били открити и конфискувани 24,28 грама метамфетамин (изестен у нас и като пико - б. р.), 2,94 грама марихуана и електронна везна. В жилища, населявани от Б.Б. в град Варна, село Приселци и в град София били открити и конфискувани 8,85 грама гъби, 3,19 грама амфетамин, 81,21 грама метамфетамин, 43 таблетки екстази, 11,07 грама марихуана, две електронни везни, мелница, седем мобилни телефона. В дома на В.К. в София били открити две електронни везни със следи от марихуана по тях.

Предстои Окръжият съд да насрочи дата за разглеждане на делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР