Двама ливански министри, които се опитаха да посетят опустошените квартали

...
Двама ливански министри, които се опитаха да посетят опустошените квартали
Коментари Харесай

Двама ливански министри бяха гневно посрещнати от ядосани доброволци, които разчистват след експлозията в Бейрут

Двама ливански министри, които се пробваха да посетят опустошените квартали на Бейрут след детонацията в пристанището му, бяха яростно посрещнати от доброволци, които разчистваха отломките, съобщи Франс прес.

Случилото се беше в контрастност с топлия банкет през вчерашния ден на френския президент Еманюел Макрон, задушевно посрещнат от ливанци, които гневно подлагаха на критика своите управници, обвинявайки ги в корупция и несръчност.

Днес министърът на образованието Тарек Маджзуб отиде с метла в ръка в квартал Карантина, с цел да помогне за разчистването, само че се натъкна на гневни реакции. " Подай оставка ", " Народът желае рухване на режима ", " Пригответе бесилото ", крещяха доброволците, принуждавайки министъра да си отиде, излиза наяве от видеозаписи в обществените мрежи и локалните малките екрани.

Заради бавната реакция на управляващите на драмата в пристанището ливанците сами започнаха да разчистват провалите.

Вчера министърката на правораздаването Мари-Клод Наджем се опита да отиде в разрушения квартал Джемайзе, който Макрон беше посетил същия ден. Доброволци желаеха оставката й, наругаха я и я напръскаха с вода, макар че я придружаваха военни, демонстрират снимани от свидетел фрагменти.

" Министър на корупцията, не на правораздаването ", извика един доброволец. " Ако имаш достолепие, подай оставка ", сподели й една ливанка.

В обществените мрежи се популяризират апели за антиправителствена проява на следващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР