Двама лекари от Елхово - мъж от многопрофилната болница в

...
Двама лекари от Елхово - мъж от многопрофилната болница в
Коментари Харесай

Двама лекари от Елхово са сред новозаразени с коронавирус в Ямболско

Двама лекари от Елхово - мъж от многопрофилната болница в града и жена от извънболничната помощ, са измежду 15-те новозаразени с ковид през миналото денонощие в Ямболска област, заяви шефът на РЗИ доктор Лиляна Генчева.

С позитивни проби за COVID-19 са и петима чиновници на регионалната дирекция на Държавна фирма "Земеделие " в Ямбол. В нея работят 60 души. При инспекция на място здравните инспектори са открили, че не се съблюдават никакви ограничения против болестта. Половината от чиновниците работят в едно помещение и не употребяват защитни маски, няма и утринен филтър.

Изследванията на чиновниците не престават, откриват се контактните им лица.

Други пет позитивните проби са излезли при проучване в частна лаборатория, здравните инспектори откриват кои са инфектираните и контактните им.

Контактни на инфектираните са и деца, само че към този момент не са сложени под карантина. Ако пробите им са позитивни, РЗИ ще предприеме ограничения за определяне на контактните им съученици и учители, и по преценка ще се постановат защитни ограничения на цели класове и учебни заведения, добави доктор Генчева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР