Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център в Русе след обществен

...
Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център в Русе след обществен
Коментари Харесай

Двама лекари напускат онкоцентъра в Русе след обществен натиск

Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център в Русе след публичен напън, оповестява Българска национална телевизия.

Управителят на лечебното заведение доктор Камен Кожухаров уточни, че доктор Катерина Генова и доктор Людмил Станев са подали своите заявки за овакантяване и от на следващия ден към този момент няма да са част от екипа на онкоцентъра.

Срещу двамата медици е имало редица сигнали в обществените мрежи и даже в града е бил проведен митинг в Световния ден на битка с рака.

" Има доста сигнали и публичен напън. Д-р Генова и доктор Станев са имали неприемливо държание към пациенти, а след това се оказа и към някои от сътрудниците си. Доброто отношение е значима част от нашата специалност ", съобщи доктор Кожухаров.

Той акцентира, че в онкологичния център работят още доста експерти, които си правят професионално работата и не заслужават да ги свързват с сходни неща. По негови думи е било реализирано взаимно единодушие за напускането на двамата лекари.

Д-р Кожухаров уточни, че това няма да наруши активността на онкоцентъра и пациентите няма да бъдат ощетени, защото работата на двамата медици ще бъде разпределена сред техните сътрудници до оповестяване на конкурс за съответните позиции. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР