Двама лекари и четири медицински сестри са командировани в инфекциозното

...
Двама лекари и четири медицински сестри са командировани в инфекциозното
Коментари Харесай

Командировани са медици в Сливен заради коронавируса

Двама лекари и четири медицински сестри са командировани в инфекциозното поделение на регионалната болница в Сливен, където преди дни умря първият доктор у нас от ковид. Други седем души от медицинския личен състав също са инфектирани, а приемът в отделения е бил спрян на 30 април.

Това заяви регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски, който е ръководител на Областния спешен щаб, пред публицисти в понеделник. От болничното заведение приканиха доброволци да се включат в работата на здравното заведение.

" С това командироване и попълване, по този начин да се каже, на състава на отделението се дава опция да бъдат основани екипи за работа, което ще разреши да се минимизира риска от заразяване на медицинския личен състав ", сподели Божурски.

Освен умрялата доктор Илиана Иванова са се заразили още един доктор, пет медицински медицински сестри и една санитарка. Всички те са приети в болница в отделението, имат изявена клинична картина и се лекуват.

Според шефа на РЗИ-Сливен доктор Петя Балулова, болестта евентуално е станала поради погрешно боравене с персоналните защитни средства. Починалата лекарка е имала незадоволително обезопасен контакт с компаньон на пациент, като е допустимо това е да предизвикало заразяването ѝ. Нейните близки, също диагностицирани с ковид, са в положително положение, посочи тя
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР