Двама лекари и четири медицински сестри от Велико Търново са

Двама лекари и четири медицински сестри от Велико Търново са ...

Отново агресия срещу лекари и медсестри от Велико Търново.


Двама лекари и четири медицински сестри от Велико Търново са били бити и обиждани от пациенти.

Саморазправата станала преди дни заради желанието на пациентката и роднините й болната да бъде излекувана веднага. Жената била хоспитализирана през август заради пневмония, но по собствено желание напуснала стационара, за да отиде на сватба.

Когато се върнала, вследствие на недовършената терапия здравето й било влошено. Въпреки че първоначалното лечението останало за сметка на болницата, медиците от Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман“ решили отново да я приемат.

"Скандалът избухва, защото близките на жената са възмутени, че лечението продължава все още, и очакват тя да бъде излекувана едва ли не с магия. Няма обяснение агресията на нискоинтелигентни, неквалифицирани и абсолютно невъзпитани хора върху четири медицински сестри и двама лекари, които се опитват да помогнат на тяхната близка. Повод за разправията става това, че пациентката е завишила температурата си до 37 градуса“, заяви управителят на респираторната болница д-р Стела Денчева пред "Труд".

За случая тя информирала Регионалната асоциация на професионалистите по здравни грижи и Районната лекарска колегия в града.

Управителният съвет на РК на БЛС – Велико Търново излезе с декларация в подкрепа на колегите си.

"Призоваваме да прекратим войната срещу тези, които ни лекуват, защото това е война срещу самите нас. Да нападаш лечителите си е като да режеш клона, на който седиш. Нека всички ние като общество проявим мъдрост и търпение. Лекарите и медицинските специалисти не са всесилни, но много често са единствената преграда между живота и смъртта. Нека не я премахваме!“, се казва в обръщението към гражданите.
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg