Двама лекари, четири медицински сестри и двама санинатари от частната

...
Двама лекари, четири медицински сестри и двама санинатари от частната
Коментари Харесай

Осем медици са заразени с коронавирус в Сливен

Двама лекари, четири медицински сестри и двама санинатари от частната болница " Хаджи Димитър " в Сливен са дали позитивни проби за коронавирусна зараза през последното денонощие. Новината за инфектираните огромен брой медици в Сливен заяви първо основният секретар на националния действен щаб доцент Димо Димов на постоянния брифинг в сряда сутринта. По-късно кметът на Сливен Стефан Радев, който е ръководител на Общинския спешен щаб, заяви на ексклузивен брифинг, че става въпрос за медици от гастроентерологичното поделение на частната болница " Хаджи Димитър ".

" Тези случаи в Сливен сякаш идват да потвърдят следените досега заключения за разпространяването на ковид. 7 от сътрудниците работят в едно и също поделение на болница, която не приема пациенти с Covid-19 ", разяснява Димов. " В Сливен е затворено въпросното поделение, откъдето са сътрудниците. Ще се изследват контактните лица, ще бъдат открити и всички пациенти, които са минали през това поделение в границите на предходния месец ".

Кметът на Сливен сподели, че източникът на болестта евентуално е пациент с Covid-19, защото има пациенти, които са минали през отделението и в следствие са били диагностицирани с ковид. Това кара експертите да считат, че първоизточникът е пациент.

В момента в двете инфекциозни отделения в Сливен има общо 24 пациенти с ковид, като 10 от тях са медицински лица. В общината инфектираните до момента са 109. 69 са излекувани, а 10 са умряли.

Освен инфектираните медици в Сливен има и един случай на инфектирана здравна сестра в София, оповестиха от Националния действен щаб.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР