Двама компютърни специалисти, родени във Велико Търново, се оказват сред

...
Двама компютърни специалисти, родени във Велико Търново, се оказват сред
Коментари Харесай

"Бял хакер" от Велико Търново с 15 000 лева месечна заплата

Двама компютърни експерти, родени във Велико Търново, се оказват измежду най-хубавите така наречен "бели хакери " в Европа, оповестява "Борба ".

Покрай тематиката за хакването въз основата данни на Националната организация за приходите тематиката с уменията на IT експертите е изключително настояща. Stack Overflow най-популярният уебсайт, където програмистите от целия свят споделят опит и се образуват и критeрии за оценка на уменията на представителите в сектора.

В класацията на уеб страницата на седмо място е подложен търновецът Божидар Бацов. Той е експерт с знания по голям брой езици за програмиране – Unix, Emacs, Perl, Ruby. В момента работи в „ Топтал “ – компания, занимаваща се с асортимент на IT фрагменти, и се счита, че изкарва най-малко по 15 хиляди лева месечно.

Десети пък е нашенецът Петър Минчев, който още като възпитаник печели голям брой олимпиади по математика. В момента той е java програмист.

Сайтът слага преди всичко Дарин Димитров, който изпреварва локалните момчета с доста малко точки, които са дадени за професионалните умения на всички класирани.

Дарин е мистериозна персона и е на IV място в класацията на stackoverow, само че за света. Специалист по Майкрософт и MVP. За него се знае единствено, че живее в просторна къща в столичния квартал „ Бояна “. Понастоящем работи за „ Прогрес-Телерик “.

Много забавен е и терминът „ бял хакер “, който нашумя също около пробива в Национална агенция за приходите. Не всички хакери са неприятни, положителните се назовават „ хакери с бяла шапка “ по описанието на вълшебниците и употребяват хакването за възстановяване на компютърната сигурност.

Онези, които просто се забавляват, се назовават „ хакери със сива шапка “. А тези, които са злонамерени, се назовават „ хакери с черни шапки “.

Последните могат да причинят доста щета, както сподели историята. От Make Use Of научаваме за някои от най-скандалните носители на „ черни шапчици “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР