Двама климатични активисти са изправени пред съдебно преследване, след като

...
Двама климатични активисти са изправени пред съдебно преследване, след като
Коментари Харесай

Арестуваха климатични активисти в Германия, попречили на спасителна акция

Двама климатични деятели са изправени пред правосъдно гонене, откакто проява на автомагистрала в Берлин забави реакцията на службите за незабавна помощ на тежко пътнотранспортно произшествие , заяви полицията в немската столица, представена от Ройтерс.

Мъжете, на възраст 59 и 63 години, са упрекнати във възпрепятстване на лица, оказващи помощ, сподели представител на полицията пред Ройтерс, потвърждавайки известие в локалния вестник Berliner Zeitung.

Двамата протестиращи са се били залепили за знак на градския аутобан номер 100 в понеделник, добави представителят.

Превозно средство на пожарната, което е бързало да помогне на тежко ранен велосипедист, е блокирано в запушване вследствие на това и се е забавило да стигне до местопроизшествието, съгласно управляващите.

Велосипедистът, прегазен от камион бетоновоз, е в реанимация след конфликта.

През последните месеци протестиращите от групата Last Generation започнаха акции, като се залепваха по пътищата в Берлин и други немски градове, настоявайки за по-строги ограничения за битка с изменението на климата, в това число въвеждането на ограничаване на скоростта по немските автомагистрали.

В понеделник канцлерът Олаф Шолц прикани протестиращите да вземат поради сигурността на другите, когато показват мнението си.

Припомняме, че друга група климатични деятели Just Stop Oil (Просто спрете петрола) организира няколко акции, при които бяха заляти с течни хранителни артикули картини на известни художници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР